Jedzenie śniadań to jedna z zasad zdrowego odżywiania i odchudzania. Przedstawiamy propozycję smacznego i służącego zdrowiu posiłku przygotowaną specjalnie dla MiS przez naszą zaprzyjaźnioną dietetyczkę – Kasię Gurbacką.

Pierwszy z dwóch zestawów przygotowanych w alternatywie dla słodkich posiłków.

Jajka sadzone na szpinaku (składniki na 1 porcję):
* 2 jajka (ekologiczne)
* solidna garść szpinaku
* szczypta soli
* szczypta pieprzu
* szczypta słodkiej, mielonej papryki
* 1 łyżka masła
* 1 łyżeczka posiekanego koperku

Wykonanie:
Na patelni rozgrzać masło, kiedy zacznie już “skwierczeć” wrzucamy szpinak. Smażymy go kilka minut, aż liście stracą swoją jędrność. Delikatnie solimy i mieszamy. Wbijamy jajka i smażymy je dalej na małym ogniu, do momentu, aż żółtka zaczną się ścinać. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Posypujemy posiekanym koperkiem.  Zjadamy z kromką zdrowego chleba na zakwasie.

Smacznego:)

Więcej informacji na stronie: http://gurbacka.pl/