Zdrowe odżywianie dzieci – warsztat, też alergicznych – bez glutenu, bez nabiału, bez cukru! To warsztat dla wszystkich rodziców, którzy chcą dowiedzieć się czegoś nowego o przygotowywaniu jedzenia dla swoich dzieci.

Osoba prowadząca to Anna Krasucka, doradca żywieniowy.

Data warsztatu 18 października 2015 ( niedziela ), od 10:00 do 15:00
Miejsce ul. Majdańska 30/36 Zespół Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Warszawie (Grochów)

Dziecko z definicji to mały człowiek z ogromem energii, radości i zdrowia. W dzisiejszych czasach wiele dzieci staje się jednak coraz bardziej ociężałych, otyłych, alergicznych, słabych i powolnych lub – odwrotnie – nadpobudliwych, impulsywnych i nerwowych. Do tego dochodzą problemy ze słabą odpornością i stale nawracające choroby tkj. przeziębienia i zapalenia gardła, oskrzeli oraz wszechobecne alergie. To wprost niewiarygodne, że można ten stan rzeczy zmienić w prosty sposób. Wystarczy zmodyfikować sposób żywienia, aby organizm dziecka szybko się zregenerował i wzmocnił.

Kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych u dzieci to jedna z najlepszych inwestycji w ich przyszłość.

Na warsztatach dowiesz się m.in..:

 

jak prawidłowo komponować jadłospis dziecka
jak zapobiegać ciągłym przeziębieniom i infekcjom u dzieci
jak wzmocnić osłabiony układ odpornościowy
jak poprawić koncentrację i zdolność percepcji
jak wzmocnić układ trawienny i zniwelować łaknienie na słodycze
co jest przyczyną ADHD i jak temu zapobiec
jakie są przyczyny alergii oraz jak im zapobiegać
Na warsztatach gotowania nauczysz się przygotwywać zdrowe i smaczne potrawy:
– bez glutenu
– bez nabiału
– bez cukru
– bez produktów wysoceprzetworzonych
– bez barwników i konserwantów

Dowiesz się, jak komponować posiłki, aby były pełnowartościowe, zdrowe i smaczne.

W programie warsztatów:

Wykład wprowadzający w temat warsztatu (ok. 1 godz.)
Wspólne gotowanie potraw, a następnie ich wspólna konsumpcja (4 godz.)
Poziom trudności dla wszystkich
Liczba uczestników od 8 do 16
(jeżeli na dane szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników, szkolenie nie odbędzie się)
Zapewniamy samodzielne (2 osoby dorosłe) wyposażone stanowisko pracy do gotowania (kuchnia 4 palnikowa + piekarnik), wszystkie potrzebne produkty, głównie EKOLOGICZNE, skrypty z przepisami, duuuużo smakowitego jedzenia i miłą atmosferę
UWAGA! Podczas warsztatu ugotujesz / przyrządzisz kilka potraw, które częściowo spożyjesz na miejscu, a resztę zabierzesz ze sobą do domu i tym sposobem masz zapewnione ekologiczne wyżywienie na cały dzień.

Cena 260 zł/osoba

Więcej an stronie Ani Krasuckiej – Pięć Smaków.